Välkommen Christel Manner!

Våra medarbetare
EMMA SVENSSON
12.06.2018

I mars tidigare i år kunde ni läsa om årets exjobbare inom säkerhet hos oss på Knowit. En av dem är Christel Manner som vi denna vecka också formellt kan välkomna som ny kollega inom informationssäkerhet. Välkommen Christel!

Christel har precis avslutat sin sista termin med inriktning mot säkerhet på data och- systemvetenskapsprogrammet vid Stockholms universitet. Hennes exjobb, med fokus på förarlösa tåg och hur man säkrar dessa från olika typer av hot med inriktning mot cybersäkerhet, presenterades så sent som fredag 1 juni. Nu är hon redo att anta nya utmaningar och kliver in som konsult samt deltagare i höstens cyberhjälteprogram.

Berätta lite mer om dig själv och din tid hos oss Christel!
Sedan januari i år har jag genomfört såväl mitt exjobb som min praktik på Knowit. Under denna tid har jag lärt mig otroligt mycket. Tidigare kunde jag ingenting om tåg - nu känns det nästan som att jag är expert, haha. Jag har också arbetat i koncernens interna GDPR-projekt genom att exempelvis genomföra nulägesanalyser, policyarbete, ta fram samtyckestexter och dylikt samt arbeta med varierande dokumentation. Jag fick snabbt ett stort ansvar och mycket att göra vilket har varit både utvecklande och utmanande.

Som person skulle jag säga att jag är ganska målfokuserad. Om jag vill uppnå något så brukar jag oftast göra det, på ett eller annat sätt. Som avkoppling läser jag en hel del, framför allt fantasy, men även gamla klassiker. Jag är medlem i en styrkelyftsklubb och har tränat powerlifting (marklyft, bänkpress och knäböj) sedan några år tillbaka. Det är kul att bli starkare, att sätta upp mål och nå dem. Nästa år siktar jag på att tävla i styrkelyft.

Varför är du intresserad av säkerhet?
Mitt intresse för säkerhet har utvecklats ur mitt engagemang för den personliga integriteten, något som jag anser är väldigt viktigt. Det började väl egentligen med att jag vid 15 års ålder läste den omtalade romanen ”1984”, som bland annat myntade begreppet ”Storebror ser dig”. Boken utmålar en väldigt dystopisk bild. Jag är absolut ingen foliehatt, men det väckte tankar om övervakningssamhället och sedan dess har mitt intresse vuxit alltmer. I gymnasiet började jag titta på TED Talks om säkerhet och under mina studier på Stockholms universitet har jag aktivt valt att gå så många säkerhetskurser som möjligt. På fritiden läser jag bland annat bloggar för att hålla mig uppdaterad inom it- och informationssäkerhet.

Tre korta det-här-visste-du-inte-om-mig?
- All släkt på mammas sida är från Finland och bor där fortfarande. Vårt släktnamn är Kylmälä och jag talar flytande finska.
-  Digital forensik tycker jag är extra spännande då man får en möjlighet att arbeta ur ett polisperspektiv.
- Favoritmaten är tacos, men jag och min sambo äter det alltid på lördagar. Aldrig fredagar.

Kul att ha dig ombord, Christel. Varmt välkommen!

Läs fler av våra blogginlägg

Fler inlägg