Välkommen Charlotte Ørsted!

VÅRA MEDARBETARE

Emma Enoksson
10.09.2020

Välkommen Charlotte Ørsted, ny kollega i Stockholm! Charlotte är jurist, specialiserad inom dataskydd och it-rätt och är även certifierad inom området. Hon kommer senast från Klarna där hon arbetat med personuppgiftsfrågor och har innan dess bland annat arbetat med fokus på dataskydd på flera it-företag. Nu är hon redo för nya utmaningar som konsult hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag kommer från Danmark och har studerat juridik och filosofi på universitetet. För ungefär tre och ett halvt år sedan flyttade jag hit till Stockholm och började då arbeta på fintech-bolaget Itiviti. Efter en tid där började jag som bolagsjurist på Avanade, som är ett joint venture mellan Microsoft och Accenture, och ansvarade där för bland annat avtalsförhandlingar i Danmark och Norge. Senast kommer jag från Klarna, där jag jobbade med personuppgiftsfrågor.

Mitt intresse för just privacy och it-rätt, som jag specialiserat mig inom, grundar sig i att det är lite av en kombination mellan filosofi och juridik vilket förstås passar mig väldigt bra. Jag gillar även att det är ett område där det händer väldigt mycket och att det alltid finns något nytt att lära sig. Att företag och privatpersoner delar allt mer data och hur det ska hanteras är också väldigt intressant. Hur kan vi exempelvis när vi hjälper kunder säkerställa att det görs på ett etiskt och bra sätt?

Det finns många likheter men faktiskt också ganska stora skillnader i hur man arbetar i Sverige och Danmark. Det här syns inte minst i avtalsförhandlingar. Det har varit häftigt att få lära sig båda ländernas tillvägagångssätt för hur man arbetar, och det har även gett mig förmågan att snabbt ställa om och anpassa mig till nya situationer.

Varför börjar du på Knowit?
Jag hade ett väldigt bra intryck av Knowit sedan innan, som bara förstärktes under min rekryteringsprocess. Alla jag träffat sedan första början har varit så trevliga och kompetenta, och det känns som att det är en väldigt öppen och trevlig kultur här. Att man inom cybersäkerhet och juridik på Knowit arbetar ur ett helhetsperspektiv, med juridik, management och it-säkerhet, var också något som intresserade mig. Jag tror att det är viktigt att man belyser problem ur flera synvinklar och på så sätt kan leverera bättre lösningar!

Vad gör du helst på fritiden?
Jag har ett stort intresse för mat och dryck och går gärna ut och äter på restaurang. Även sport är ett stort intresse – allra helst cyklar jag eller paddlar kajak.

Tack Charlotte! Återigen, varmt välkommen till oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev