Skip to content

Välkommen Björn Berggren!

En ny kollega hos oss på Knowit från och med början av december är Björn Berggren. Björn är informationssäkerhetskonsult och har bred erfarenhet inom området – han har bland annat spetskompetens inom utformning och införande av ledningssystem enligt ISO27001-standarden. Som konsult hos oss kommer han framöver stötta våra kunder i olika delar av deras informationssäkerhetsarbete.

Berätta lite mer om dig själv! Björn Berggren 2
Jag är i grund och botten samhällsvetare och började arbeta med migration år 2005. Mitt arbete inom området tog mig till många olika orter, både i Sverige och utomlands. Efter ett antal år ville jag prova på något nytt, och eftersom jag länge arbetat med känslig information så föll blicken på informationssäkerhet. Därför började jag 2018 studera till informationssäkerhetssamordnare.

När jag var färdig med utbildningen fick jag möjlighet att börja arbeta med informationssäkerhet på Migrationsverket, där jag tidigare hade arbetat med bland annat förändringsledning och verksamhetsutveckling. Efter att ha arbetat som informationssäkerhetsexpert på Migrationsverket under ett antal år började jag arbeta som informationssäkerhetskonsult på Sentor, där jag kommer från senast.

Att som konsult få möjlighet att se olika kunders specifika utmaningar, och anpassa åtgärderna efter deras behov, är något jag verkligen uppskattar med yrket. Som konsult här på Knowit kommer jag fortsätta arbeta med informationssäkerhet – kanske blir det extra stort fokus på etablering av ledningssystem och utvärdering av säkerhetsåtgärder, vilket jag har mest erfarenhet av.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Jag tycker att säkerhet är spännande eftersom alla arbetar med det på något sätt, men man kan göra det med olika typer av kvalitet och struktur. Det jag tycker är extra intressant är att se om man kan komma in hos en kund och höja kvaliteten, strukturera upp och arbeta med vidareutveckling av processer. Säkerhet är kärnan i så mycket vilket också gör det till ett både intressant och viktigt område att arbeta med.
 

Varför börjar du på Knowit?
Det som gjorde att det här kändes som helt rätt ställe att börja på var både beskrivningen av de värderingar som styr bolaget och att Knowit valt att komplettera cybersäkerhetsteamet med jurister. Behovet av jurister inom säkerhetsområdet kommer bara öka alltmer och juridiken är otroligt viktig i det kommande säkerhetsarbetet.
 

Vad gör du helst på fritiden?
Den största delen av min fritid spenderar jag helst tillsammans med min familj. På min egentid tränar jag på gymmet, träffar vänner eller fotograferar. Har jag tid över efter det tar jag gärna fram spelkonsolen.