Skip to content

Välkommen Anna Lindqvist!

En ny kollega på vårt Linköpingskontor från och med september är Anna Lindqvist! Anna genomförde sitt exjobb hos oss i våras under sin sista termin vid Linköpings universitet, där hon studerade innovativ programmering. Hon har ett stort intresse för it-säkerhet och ser fram emot att som konsult hos oss främst arbeta med uppdrag inom identitets- och behörighetshantering. I höst deltar Anna även i Cyberhjälteprogrammet!


Berätta lite mer om dig själv!
Jag har precis börjat här på Knowit efter att i våras ha genomfört mitt exjobb här under den sista terminen av min utbildning på Linköpings universitet. Jag studerade innovativ programmering vilket är ett program som främst fokuserar på det hantverk som programmering är och förmågan att bli en bra problemlösare. Under utbildningen har jag arbetat mycket i olika projekt där vi fått lära oss olika aspekter av att arbeta med mjukvara och att leverera produkter. Jag var under studietiden även aktiv i att arrangera en mässa på uppdrag av universitetet och var i samband med det webb- och it-ansvarig för hela projektet. Eftersom jag tycker det är väldigt roligt att engagera mig i olika saker och ha mycket på gång så passade det mig perfekt.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för teknik – när jag var yngre fanns inte Facebook och flera av de andra sociala medierna som finns idag, och i de sociala medier som fanns hade man ofta möjlighet att bygga sin egen webbdesign. Jag började snabbt tycka om det och hjälpte ofta mina kompisar med till exempel deras MySpace-profiler, och började på det sättet testa på att knacka lite kod. 

Även intresset för säkerhet har funnits med länge; jag hade en valbar kurs i säkerhet under mitt tredje år på universitet och tyckte direkt att det var jätteroligt och intressant. Jag tycker mycket om ämnesområden som förändras hela tiden och där man måste hålla sig uppdaterad. Säkerhet är aldrig statiskt och det blir en utmaning för en själv eftersom det gör att man konstant måste utvecklas. Efter kursen så kände jag direkt att jag ville satsa på att ta mig in i säkerhetsbranschen, och det var därför jag sökte till att genomföra mitt exjobb inom cybersäkerhet på Knowit.

 

Vad handlade ditt exjobb om?
Mitt exjobb undersökte säkerheten hos enheter i ett SCADA-nätverk. Jag utförde pentester på enheterna för att kunna säkerställa huruvida de var säkra att implementera i ett redan existerande SCADA-nätverk, för att efter arbetet dra slutsatser om hur brister och styrkor i enheterna kan påverka ett nätverk.

 

Varför börjar du på Knowit?
Det finns många saker som gjorde att jag gärna ville börja här. I min klass på universitet pratade vi mycket om det etiska val som finns i valet av arbetsgivare. Jag vill ha en arbetsgivare som jag känner att jag själv kan representera, och när jag läste på om Knowits arbete med bland annat jämställdhet och miljöfrågor kändes det som ett företag man kan vara stolt över att arbeta hos. Jag uppskattar även att få möjligheten att studera, vilket jag kommer att göra i höst då jag deltar i Cyberhjälteprogrammet. Det ska bli väldigt kul att gå utbildningen tillsammans med personer med en helt annan bakgrund än jag själv och genom det lära av varandra.


Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag ritar och målar väldigt mycket, det är mitt sätt att koppla av. Jag tycker också om att spela datorspel och hittar gärna på saker tillsammans med min sambo och mina vänner!

 

Tack Anna! Kul att få lära känna dig lite mer. Återigen, varmt välkommen till oss!