Knowit presenterar ny CTF-tävling

Topic: It-säkerhet

Emma Enoksson
27.05.2019

Under Security Fest förra veckan släpptes CTF-tävlingen Hack AB som vår kollega Thomas Edoff utvecklat. Nu är den fri för alla att använda.

Tävlingen går ut på att identifiera mer eller mindre allvarliga sårbarheter genom att utforska Hack ABs hemsida, API och andra kringliggande tjänster.

I CTF:en kommer du ha nytta av dina kunskaper inom (och kanske lära dig mer om) bland annat informationsinsamling, verifiering av komponentkonfiguration, affärslogik och felhantering.

Du hittar tävlingen här: http://www.hackab.se 

Thomas berättar:
”Jag skulle egentligen bara hjälpa kollegan Sanne med att ta fram en demo för en föreläsning, men projektet växte och blev till en CTF-tävling.” 

Thomas kommer att släppa Hack AB som öppen källkod. Vi hoppas att den kommer bidra till att fler höjer sin kompetens inom it-säkerhet och får en spännande erfarenhet.

Tack Thomas för en jättebra CTF!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.