Välkommen Jesper Ström!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
12.09.2017

Även i Linköping har vi glädjen att välkomna ytterligare en ny kollega: Jesper Ström! Jesper kommer närmast från en roll som pentestare med fokus på webbapplikationer och har en kandidatexamen inom webbutveckling i bagaget. Hos oss kommer han att fokusera på identitets- och behörighetshantering (IAM) samt pentestning.

Välkommen Jesper! Varför valde du att börja på Knowit?
För min personliga utveckling tyckte jag att det var dags för nya utmaningar. Jag vill hela tiden lära mig mer. Tidigare arbetade jag inte i en konsultroll så jag ser fram emot den nya vardagen då jag ständigt kommer att träffa nya kunder, som arbetar på olika sätt, i olika branscher och som stöter på olika problem. Via bekanta fick jag upp intresset för Knowit och här är jag nu.

Varifrån kommer ditt intresse för it?
Jag har nog alltid varit intresserad av datorer och teknik. På gymnasiet pluggade jag naturvetenskap med inriktning matte/data. När vi hade en kurs i webbdesign, det vill säga programmering, blommade mitt intresse ännu mer. Efter det sökte jag in till webbutvecklingsprogrammet vid Blekinge Tekniska Högskola.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer att fokusera på IAM samt pentestning. Jag är även en av deltagarna som kommer att gå cyberhjälteprogrammet, vilket känns både spännande och lite nervöst. Under fyra månaders tid kommer vi varje vecka att ha en heldagsworkshop och/eller föreläsning för att lära oss om CISSP:en och andra säkerhetsrelaterade ämnen. Testet sker den 22:a december då man under sex timmar ska besvara 250 frågor. Det blir intensivt med andra ord, men jag är övertygad om att CISSP Associate är en bra certifiering att ta.

Vad gör du på fritiden?
På vintern åker jag gärna skidor. Måste jag välja mellan den svenska fjällen eller skidorter utomlands föredrar jag utomlands. Jag har varit i Österrike en gång och åkt skidor. Dit vill jag gärna igen. På sommaren umgås jag gärna med vänner, grillar och njuter av sena sommarkvällar utomhus. Jag försöker även få till träning i vardagen.

Låter bra, Jesper. Något som vi strävar efter är att våra kollegor ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hoppas att du ska trivas hos oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.