Välkommen Tony Schlyter!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
20.09.2018

Varmt välkommen säger vi nu till Tony Schlyter, ny kollega i Göteborg! Tony har senast arbetat som konsult inom informationshantering och har i den rollen haft flera varierande uppdrag, bland annat som testingenjör och Configuration Manager. Nu är han redo för nya utmaningar hos oss på Knowit, som säkerhetskonsult och som deltagare i höstens Cyberhjälteprogram!

Berätta gärna lite mer om dig själv!
Jag är född i Örebro, uppvuxen i Kiruna och bor sedan 20 år i Kungsbacka. När jag gick på gymnasiet studerade jag data och it, och lärde mig där om programmering, nätverk och mycket annat, vilket lade grunden till mitt intresse för it. Sedan har jag studerat ekonomi på universitet och provat på flera olika jobb; bland annat har jag arbetat mycket med ledningssystem inom medicinteknik. Jag skulle beskriva mig själv som en glad och lättsam person som trivs när det händer saker. Jag gillar inte riktigt att göra samma sak hela dagarna!

Tony CVBild_Fotor2

Varifrån kommer ditt intresse för just säkerhet?
It-säkerhet är ett ämne som är i konstant rörelse, det händer alltid någonting. Hur mycket man än pratar om det så verkar det aldrig vara så att folk tar till sig det eller förstår hur viktigt det är. Jag har i olika tidigare jobb gjort kopplingen att just säkerhet är av väldigt stor vikt, och det vill jag förmedla i det arbete jag utför. Den stora utmaningen är att sedan sprida det budskapet till allmänheten.

Vad kommer du att arbeta med här hos oss?
Jag kommer att jobba mycket med compliance, risk och även it-granskningar. Just de områdena tycker jag är kul eftersom man i den typen av roller agerar rådgivare åt företag. Man är inte där som en resurs som bara ska sitta och knacka fram en produkt, utan man är där för att hjälpa ett företag att säkra upp sin information.

Spännande! Vad gör du helst på fritiden?
Just nu är jag mitt inne i att flytta – jag har precis köpt ett nytt hus tillsammans med min tjej. Så just nu lägger vi såklart ner mycket tid på det. Jag har också två barn som är i skolåldern som jag försöker få att bli så bra människor som möjligt.

Utöver det så är det bästa jag vet snowboardåkning och brädsporter överlag. Jag älskar Chamonix och åker gärna där, men med barnen så brukar Hundfjället vara en stor favorit.                                                                                                       

Kul! Tack Tony, och välkommen till Knowit.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.