Välkommen Simon Rawet!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
24.01.2018

Förra måndagen fick vi ytterligare ett tillskott i vårt säkerhetsteam: Simon Rawet. Varmt välkommen Simon!

Simon har under de senaste tre åren arbetat som penetrationstestare, främst med fokus på webbapplikationer. Han insåg redan under tonåren att han ville arbeta med säkerhet och efter att ha upptäckt säkerhetshål och belönats av IT-avdelningen på sin gymnasieskola kändes det naturligt att studera till civilingenjör inom datasäkerhet. Efter närmare fyra år på utbildningen blev han kontaktad av en vän som undrade om han, på uppdrag av kund, ville testa att hacka sig in i banker - och på den vägen är det. 

Varmt välkommen, Simon! Beskriv gärna dig själv med en mening.
Jag är en datanörd och stolt över det.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer att fortsätta arbeta med it-säkerhet och med att utföra penetrationstester, med ambitionen att bredda mig mer inom testning. Jag ser fram emot att lära mig mer om tester för infrastruktur, desktop- och mobilapplikationer. Eventuellt att jag även kommer att kika närmare på kodanalys. För den oinsatte kan skillnaden mellan penetrationstester och kodanalys väldigt enkelt beskrivas så här:

Penetrationstest = att trycka data, eller springa med yxa, mot koden

Kodanalys = att sitta med en kam mot koden och kolla riktigt nära för att hitta sårbarheter

Varför valde du att börja på Knowit?
Jag har fått rekommendationer om Knowit och har hört att det är en bra arbetsplats. Jag är även tidigare kollega med Jesper Ström så jag har kunnat få input från honom också. Jag ser verkligen fram emot att arbeta mer kundnära här på Knowit och skapa relationer till kund där vi hjälps åt att åtgärda identifierade sårbarheter.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden deltar jag ibland i så kallade bug bounty-program. Officiellt har jag rapporterat tre sårbarheter och fått credit för det - varav en gäller en tidigare sårbarhet hos Google. Den nyfikne kan läsa mer om det här, här och här. I övrigt gillar jag att åka snowboard, segla, dyka och simma. Jag är verkligen en båt- och vattenmänniska.

Kul att få veta lite mer om dig Simon. Återigen, välkommen till Knowit! Hoppas att du ska trivas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.