Välkommen Sanne Femling!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
05.09.2018

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under september är Sanne Femling. Så sent som i våras avslutade Sanne sina studier inom it-forensik och Informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. Under sin sista termin på högskolan skrev hon ett uppmärksammat examensarbete om barns utsatthet på internet, vilket blev nominerat till bästa examensarbete för hela it-forensik och informationssäkerhetsprogrammet. Nu är hon redo för en ny utmanande vardag, både som konsult och som deltagare i vårt cyberhjälteprogram.

Varifrån kommer ditt intresse för it- och informationssäkerhet? 
I vår familj har det alltid spelats datorspel, byggts hemsidor, redigerats bilder och film - det är just därifrån mitt stora it-intresse kommer. När det var dags att välja högskoleutbildning hade ett intresse för den forensiska världen vuxit fram och jag valde därför att fördjupa mig inom just it-forensik och informationssäkerhet. Jag tycker att det är otroligt intressant med såväl den logiska som den fysiska uppbyggnaden av datornätverk samt hur dessa kan byggas så säkert som möjligt för att undvika eller mitigera olika cyberattacker.

Sanne Femling_Fotor2

Berätta gärna lite mer om dig själv! 
Jag har läst ett treårigt program inom it-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad. Under dessa tre år studerade jag alltifrån forensiska verktyg till nätverkssäkerhet, varav det sista intresserar mig lite extra. Detsamma gäller penetrationstester.  

Under min sista termin på högskolan skrev jag ett uppmärksammat examensarbete om barns utsatthet på internet. Detta gjordes genom ett socialt experiment som var mycket givande och spännande. Under utställningsmässan blev det nominerat till bästa examensarbete för hela it-forensik och informationssäkerhetsprogrammet, något jag såklart är stolt över. 

I februari i våras besökte jag DataTjejs konferens där jag fick möjligheten att besöka Knowits kontor i Stockholm. Det var där jag blev tipsad om cyberhjälteprogrammet, som jag nu ska gå under hösten.  

Som person är jag sprallig och energisk! Jag gillar att ha många bollar i luften och att vara aktiv. Min familj och mina vänner skulle nog beskriva mig som social och omtänksam med lite knasig humor. 

Vad har du för fritidsintressen? 
På fritiden älskar jag att träna och röra på mig. Jag har varit innebandyspelare i hela mitt liv fram till förra året då jag råkade ut för en skada. Efter det har det blivit 3D-träning, dans och gym.  
 
När jag inte tränar extrajobbar jag som fotograf. Fotograferingen har alltid varit en stor del av mitt liv, både som en hobby och jobb. Jag tycker även väldigt mycket om att resa och ser till att alltid ha en resa inplanerad tillsammans med min man.  
 
Jag älskar mat och spenderar alldeles för mycket tid över att fundera på hur lång tid det är till nästa måltid - men vad gör det när mat är LIVET! 

Härligt Sanne. Varmt, varmt välkommen! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.