Välkommen Rasmus Falkenhem!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
20.12.2017

Nu välkomnar vi Rasmus Falkenhem till oss på Knowit! Rasmus har studerat till dataingenjör på Linköpings universitet och har sedan barnsben haft ett intresse för it och alltmer med fokus på säkerhet. Hos oss kommer han att bland annat arbeta med IAM, Omada och installation av deras system.

Kul Rasmus, välkommen! Vill du berätta lite mer om dig själv?
Jag kommer ursprungligen från en liten stad i Värmland vid namn Kristinehamn. Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort dataintresse - jag vill veta hur allt fungerar och hänger ihop. Jag började koda under gymnasiet och under min universitetsutbildning låg mycket fokus vid programmering, arkitektur och matte. Som ett hobbyprojekt har jag, tillsammans med en vän, under det senaste året arbetat med att ta fram ett administrativt verktyg för rallyföreningar. Det blev såklart en del fokus på säkerhet med tanke på verktygets databas och personuppgiftshantering.

Varför tycker du att säkerhet är spännande?
Jag gillar problemlösning, att överkomma utmaningar och att lära mig nya saker. Säkerhet är ett område som ständigt utvecklas och det finns alltid nya problem att lösa, vilket är lärorikt och kul!

Vad gör du på fritiden?
Det senaste året har mycket tid lagts på webbprojektet. Jag och min sambo Natalie, som arbetar som skyddsvakt, hundtränar även vår schäfer Ila till att bli skyddshund.

Berätta gärna något som få vet om dig!
Det beror kanske på vem du frågar, men av de som ingår i min umgängeskrets nu för tiden så vet nog relativt få att jag varit bland de bästa i bågskytte i Sverige när jag var yngre, runt 13–15 år. Som bästa placering har jag varit fjärde bäst i Sverige.

Bra jobbat Rasmus! Kul att ha dig hos oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.