Välkommen Per-Erik Eriksson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
04.09.2018

September, semestern övergår i höst och ännu en ny kollega. Vi säger hej och välkommen tillbaka till återvändaren Per-Erik Eriksson! Per-Erik kommer närmast från Nordea där han haft rollen som Senior IT Security Specialist. Han har mer än 20 års erfarenhet av projektledning och säkerhet, en lång bakgrund inom teknik, ledarskap av internationella projektgrupper, systemutveckling, hård- och mjukvara samt tele-/fibernät. Hos oss kommer han främst att arbeta med Security Analytics och Privacy, bland annat i form av GDPR. 

”Varför jag tycker att säkerhet är roligt? Får jag helt enkelt besvara frågan med ”Därför att det ÄR roligt…? Jag kombinerar teknik med personer, säkerhet och ekonomi i en skön röra. Ibland när man lyckats fixa något som man från början inte trodde var möjligt så är det alldeles extra roligt!” 

Säkerhet verkar minst sagt vara något du är passionerad kring. Berätta mer! 
Säkerhet har jag sysslat med sedan mitten på 1980-talet. 1989 utbildades jag till Telesäkerhetsrådgivare på Televerket. Därefter har jag sysslat med säkerhet i en hel rad olika roller. Egentligen är det nog så att vad jag än sysslat med så har det innehållit en inte så liten del säkerhet… 

Jag använder nog ofta cirka en eller ett par timmar om dagen med att hålla mig ajour inom säkerhet. Den information som jag hittar och finner intressant eller användbar brukar jag lägga upp på min Facebookgrupp Säkerhet – Integritet – Privacy. Jag är även CISSP-certifierad och engagerad i nätverket Mera Krypto i Göteborg. 
 
Vad kommer du att arbeta med hos oss? 
Jag har så pass lång erfarenhet och har jobbat med så många olika saker så egentligen kanske jag ska kalla mig för en ”specialiserad generalist” inom säkerhet. Dock, lär det nog i första hand bli Security Analytics och Privacy, bland annat i form av GDPR. 

Jag vill passa på att tipsa om tre bra böcker som man kan ha nytta av i sitt arbete: Dale Carnegies bok How to win friends and influence people, The Toyota Way och United Breaks Guitars: The Power of One Voice in the Age of Social Media”. 

Vi brukar ju vanligtvis presentera nya kollegor även med en bild, men du tackar vänligt, men bestämt nej. Hur kommer det sig? 
Det stämmer, jag föredrar att inte vara med på bild om det inte är absolut nödvändigt. Till en början var det av säkerhetsskäl, men numera har det blivit något av en sport att se hur länge jag klarar att hålla mig anonym på nätet - att undvika att min bild publiceras och länkas till. 

Ja, varför inte? I dagens samhälle är det minst sagt en utmaning till sport. Varmt välkommen, Per-Erik! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.