Välkommen Oliver Rickfors!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
28.09.2018

Ytterligare en ny kollega på Stockholmskontoret från och med september är Oliver Rickfors! Oliver har en bakgrund inom systemutveckling och programmering, är extra intresserad av bland annat applikation och webb och kliver nu in i rollen som säkerhetskonsult hos oss. I höst väntar även deltagande i Cyberhjälteprogrammet.

Berätta lite om dig själv!
20180907_143342_Fotor
Jag bor i och kommer härifrån Stockholm. Mitt intresse för IT började redan i grundskolan, när jag busade i datorsalen och gjorde livet jobbigt för vår IT-admin. Sen var det också genom kompisar som intresset växte – musik och programmering verkar gå ihop inlärningsmässigt. Efter gymnasiet studerade jag på en YH-utbildning i två år, och under den tiden programmerade jag spel. Sen lärde jag mig även via mina kompisar, när vi exempelvis kodade små appar och liknande. Jag tror i allmänhet att mina största styrkor är applikation och webb, och de är områden jag också intresserar mig mycket för.

När det kommer till intressen är jag definitivt tekniker och ingen informationsperson. Sen finns det såklart mycket som för mig är outforskat och som jag ser fram emot att lära mig mer om. Det finns många kollegor här med den kompetensen, som jag tror att jag kommer kunna lära mig väldigt mycket från. Tidigare har jag mest jobbat med programmering, men jag har alltid haft ett intresse för säkerhet och gjort det lite vid sidan av hemma, labbat och så. Så det är fantastiskt att nu kunna göra det på heltid!

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Jag kommer att arbeta med pentest och åka runt på lite kortare uppdrag här och där. Sen ser jag som sagt också fram emot att lära mig mer i mitt framtida arbete – Linux och mer nätverk, till exempel. Det känns väldigt kul att vara här, och jag är glad över att få vara med i gänget!

Vad gör du helst på fritiden?
Jag tycker om att spela musik – främst rockmusik – och jag spelar mycket gitarr. Att spela brädspel är ett annat stort intresse.

Jag tycker det är jättekul att fuska i datorspel också! Att manipulera processer och spelminnet, att lägga till egna värden och få oändligt med liv. Jag tycker det är jobbigt att slösa tid på spel, och när man har hackat dem så blir de bara roliga i en liten stund och sen helt värdelösa. Det här hänger ihop med mitt intresse för säkerhet också, egentligen. Jag gillar helt enkelt att plocka isär saker och se sammanhang.

Tack Oliver! Välkommen till oss, hoppas du kommer trivas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.