Välkommen Mathea Franzén!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
04.09.2019

Ytterligare en ny kollega på vårt Stockholmskontor från och med augusti är Mathea Franzén! Mathea är jurist med ett stort intresse för offentlig digitalisering och dataskydd. Hon kommer senast från Lantmäteriet, där hon bland annat varit jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte. Nu är det dags för nya utmaningar hos oss!

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är jurist, och har ett särskilt intresse för offentlig förvaltning, digitalisering och dataskydd. Jag pluggade juridik i Uppsala och tog examen därifrån år 2018. Dessförinnan har jag även jobbat som journalist och har sen dess ett stort intresse för kultur- och samhällsfrågor.

Jag kommer närmast från Lantmäteriet där jag främst arbetat i deras regeringsuppdrag kring smartare samhällsbyggnadsprocess och i olika digitaliseringsuppdrag. Exempelvis var jag jurist i regeringsuppdraget kring säkert och effektivt informationsutbyte och jag har även arbetat som verksamhetsstödjande jurist.

På tidigare jobb har jag fått chansen att ta del av och se hur viktiga frågor kring offentlig digitalisering är. Det är viktigt att den är både rättssäker och säker, vilket jag tycker gör det till något som är både roligt och utmanande att jobba med. Jag gillar även att man hela tiden arbetar med samhällsnytta och att det perspektivet hela tiden finns med.

Jag har även mer och mer upptäckt hur starkt bandet mellan juridiska övervägningar och säkerhetstänket är och det är viktigt att juridik och säkerhet går hand i hand. Som jurist har man därför otroligt mycket att lära av olika delar i verksamheten – inte minst kring att vara medveten om säkerhetsaspekter när man tillämpar juridiken.

Vad kommer du att jobba med här hos oss?
Jag kommer att arbeta i olika projekt med fokus på dataskydd och säker informationshantering, och hoppas i dem kunna bidra med min kompetens inom just dataskydd och e-förvaltning. Sen ser jag även mycket fram emot att få lära mig av alla nya kollegor!

Vad gör du helst på fritiden?
Jag är en väldigt social person och tycker mycket om att umgås med mina vänner. Jag gillar även att vara utomhus och till exempel promenera och lyssna på poddar. På hösten brukar det också bli en del svampplockning!

Tack Mathea! Varmt välkommen till oss, hoppas du kommer trivas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.