Välkommen Martin Claeson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
09.10.2019

Nu välkomnar vi Martin Claeson, ny kollega i Stockholm! Martin har tjugo års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer senast från Försvarsmakten, där han bland annat arbetat med penetrationstester, säkerhetsgranskningar och incidenthantering. Hos oss kommer han främst arbeta med vår tekniska leverans och hjälpa våra kunder med att hitta de bästa tekniska lösningarna för sin verksamhet.


Berätta lite mer om din bakgrund!
Jag har jobbat som konsult i ungefär tjugo år och har under stor del av min karriär arbetat på olika konsultbolag. Senast kommer jag från Försvarsmakten där jag arbetat i fyra år. Där, och på tidigare arbetsplatser, har jag bland annat jobbat med penetrationstester, säkerhetsgranskningar, forensikutredningar och incidenthantering. Jag har även arbetat mycket med tester av säkra applikationer och säkra nät, och med säker arkitektur och granskningar.

Jag tycker att det är väldigt roligt med problemlösning – jag vill lösa de problem jag har framför mig, helst sådana problem där man inte riktigt vet vad man ska komma fram till innan man börjar. Just den problemlösande biten är en stor anledning till varför jag arbetar med it-säkerhet. Man börjar med något man inte har en aning om hur det ska lösas och söker sedan efter lösningen. Det skulle jag säga är kärnan till varför jag tycker det är så roligt att jobba med det jag gör.

Anledningen till att jag började hålla på med säkerhet överhuvudtaget var att jag försökte reversa crackade spel på Commodore 64:an, och sedan har det bara fortsatt. Jag gillar att det är ett väldigt kreativt men samtidigt väldigt strukturerat jobb. Om jag exempelvis ska utföra ett penetrationstest eller en säkerhetsgranskning så måste det göras enligt en viss struktur, men inom den strukturen har man en enorm frihet att testa olika infallsvinklar och utmana sig själv.

Vad kommer du att jobba med hos oss?
Jag kommer arbeta med att lyfta vår tekniska leverans ytterligare och få den mer verksamhetsfokuserad i hur vi jobbar, levererar och tar oss an uppdrag. Ett stort fokus kommer att vara beröringen mellan teknik och verksamhet – att förstå hur det funkar och hur våra kunder kan använda teknik på bästa sätt för verksamheten. Jag kommer utöver det även att jobba mycket med penetrationstester och säkerhetsanalyser av tekniska system.

En stor anledning till att jag börjar på Knowit är långsiktigheten i hur man jobbar, samhällsfokuset och kulturen. Att samhällsnyttan och att ge tillbaka till samhället är i fokus tycker jag är väldigt viktigt.

Vad gör du helst på fritiden?
Då umgås jag helst med familjen. Jag gillar även att laga mat och tränar en del. Sedan är musik ett stort intresse – jag spelar primärt gitarr, bas och trummor, i olika konstellationer!

Tack Martin! Varmt välkommen till oss, hoppas du kommer trivas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.