Välkommen Marcus Stigelid!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
27.02.2018

Under februari har vårt säkerhetsteam förstärkts med ytterligare en kollega: Marcus Stigelid. Marcus har arbetat på Knowit sedan hösten 2016 och har tidigare fokuserat på webbutveckling. Med ett intresse för IT sedan han var 11 år samt studier till civilingenjör inom IT med en master med inriktning på säkerhet vill vi önska Marcus varmt välkommen till vårt team!

Berätta gärna lite mer om dig själv Marcus!
Jag kommer från Värmland och är uppvuxen på Hammarö utanför Karlstad. År 2010 flyttade jag till Göteborg för mina studier på Chalmers och på den vägen är det. Jag bor kvar i Göteborg och trivs väldigt bra på Knowit!

Jag har alltid varit intresserad av just säkerhet. Jag minns när jag var yngre och pappa kom hem med en dator från jobbet som skulle kasseras. Kort därpå fick datorn virus vilket resulterade i att ett antal systemfiler försvann och jag drabbades av smått panik. Jag lyckades till slut återställa datorn och det arbetet fick mig att bli intresserad av att lära mig om IT och säkerhet, delvis för att inte drabbas av något liknande igen.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Mitt fokus är IT-säkerhet. På sikt kommer jag att arbeta med penetrationstester och genomföra analyser av system, men just nu är jag involverad i ett identitets- och behörighetsprojekt hos kund där jag arbetar med att utveckla moduler till ett accessystem. Eftersom jag har en bakgrund inom att utveckla system känns det otroligt intressant och spännande att få se och arbeta från den andra sidan nu, alltså att försöka riva ner system eller bryta sig igenom. Min förhoppning är att det ska ge mig en än bredare kunskap och förståelse för system överlag. 

Vad gör du på fritiden?
Utöver att mitt yrke och intresse för säkerhet även upptar en del av min fritid läser jag gärna böcker, både skönlitterära sådana och faktaböcker. Just nu läser jag Stephen Hawkings ”A Brief History of Time”. Annars tränar jag, umgås med vänner, klättrar och tycker att brädspel, framför allt strategispel, är riktigt roligt.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Nyfiken, positiv och analytisk.

Härligt Marcus! Hoppas att du ska trivas hos oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.