Välkommen Johnny Slätt!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
17.09.2018

Ny dag, ny kollega! Lite så känns det för nu växer vi verkligen så att det knakar. 

Nu välkomnar vi Johnny Slätt som förstärker vårt säkerhetsteam i Stockholm. Johnny har enligt honom själv en rätt annorlunda bakgrund då han läst till ingenjör i kemi med inriktningen miljö och säkerhet vid Kungliga Tekniska högskolan. Han har doktorerat i organisk kemi där han drev ett läkemedelsutvecklingsprojekt på Karolinska Institutet och kommer närmast från NSEC där han haft rollen som operatör och analytiker på deras Security Operation Center. Johnny Slätt_Fotor

Spännande Johnny. Berätta gärna mer om dig själv! 
Efter att jag doktorerat började jag arbeta på ett amerikanskt bolag, Varian Medical Systems, som tillverkar och utvecklar kemitekniska mätinstrument. Jag arbetade där som serviceingenjör mellan 2005–2009. Efter det gick jag tillbaka till KTH och arbetade som forskningsingenjör med fokus på solcellsforskning under ett antal år. Under denna tid gav jag tillsammans med en tidigare kollega ut boken Laboratoriesäkerhet genom Studentlitteratur.  

2017 började jag på NSEC som operatör på deras Security Operation Center. I maj 2018 fick jag en ny roll som analytiker. Jag har haft en delad roll, där den andra delen varit som projektledare. 

Varför har du ett intresse för just it- och informationssäkerhet? 
Jag gillar säkerhet för att det är som att försöka passa in ett klot i en fyrkant - alltså vi har rätt fyrkantiga verktyg som försöker omge något som ibland har en helt annan form. För mig är säkerhet ett sätt att leva - oavsett när jag går över gatan eller planerar en resa eller arbetsuppgift.  

Jag tycker om att förstå hur saker fungerar, allt från tekniska kemiska, biologiska händelser och hur människor kommunicerar till hur fel uppstår och hur de kan lösas.  

Hur är du som person? 
Ibland är jag observerande och ibland är jag rätt bullrig då jag är extrovert som person. Jag tycker om öppna förutsättningslösa, prestigelösa diskussioner där man kan fokusera på problemet och komma lite närmare insikt.  

På fritiden umgås jag med mina barn och jag spelar gärna pingis. Att lyssna på musik är också en viktig aspekt i min vardag. 

Härligt Johnny. Varmt välkommen! 

Den intresserade kan hitta Johnnys avhandling här. Hans övriga publikationer finns här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.