Välkommen Jesper Lundin!

Emma Svensson
12.03.2018

Ytterligare en ny kollega som gjort entré under februari är Jesper Lundin. Varmt välkommen Jesper!

Jesper är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik med en master inom diskret matematik och teoretisk datalogi. Han kommer närmast från Accenture och med ett stort intresse för algoritmer, utveckling och det teoretiska bakom själva programmeringen kommer han att arbeta med IT-säkerhet hos oss på Knowit Insight. Just nu tar han, tillsammans med några andra kollegor, fram en ny säkerhetslösning för SharePoint och till vardags funderar han gärna på frågeställningar såsom: 

”Är det här verkligen ett säkert system eller kan man ta sig in i det? Hur i så fall? Finns kryphål? Om ja, vad kan jag utforska och åstadkomma?” 

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Säkerhet är ett otroligt viktigt område och det ger mig en möjlighet att få utlopp för min analytiska förmåga. Det innebär ofta problemlösning på hög nivå och det gäller att hitta lösningar på svåra utmaningar, något som jag tycker är väldigt givande. Programmering är i sig ett kraftfullt och imponerande verktyg. Säkerhetsfrågan ger ytterligare en aspekt till det.

Jag blev tipsad om Knowit av min granne och numera kollega. Det känns roligt att vara på plats och det är såklart extra roligt att verkligheten motsvarar mina förväntningar och det som jag har hört innan.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Utöver analytisk är jag glad, social, träningstokig, gillar att hålla mig sysselsatt och jag uppskattar människors sällskap.

Vad gör du på fritiden?
Jag lyssnar på musik, tränar, löser Rubiks kub och utövar mindfullness. Jag har hållit på med massa olika idrotter under åren, alltifrån gymnastik och breakdance till klättring, fotboll och innebandy. Den senaste tiden har det blivit så att jag tittat på mycket serier, något som jag vanligtvis försöker undvika. Jag lägger hellre min tid på saker som ger mig något och är utvecklande.

Härligt Jesper. Kul att ha dig och din analytiska förmåga ombord hos oss. Hoppas att du ska trivas!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.