Välkommen Jesper Lindblom!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
16.04.2018

I slutet av mars fick vi en ny kollega inom säkerhet: Jesper Lindblom. Jesper kommer närmast från Huddinge kommun där han har haft rollen som informationssäkerhetsstrateg och personuppgiftsombud. När han var liten ville han bli polis eller brandman - en vilja som utgick ifrån en grundläggande värdering och ambition om att, vid möjlighet, hjälpa andra människor. Med erfarenhet inom krisberedskap, personuppgiftsfrågor, informationssäkerhet och GDPR samt en magister i sociologi med fokus på risk- och krishantering är vi övertygade om att han kommer att stötta våra kunder i alla utmaningar de kan tänkas möta. Varmt välkommen Jesper!

Kul att ha dig ombord Jesper. Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
Jag är född i Nacka, uppvuxen på Gotland, har studerat i Norrköping, Östersund och Stockholm så man kan säga att jag har flyttat runt en del. I samband med att jag skrev min magisteruppsats började jag arbeta som projektledare hos Polisen med fokus på att ta fram en metodhandbok för hur myndigheter kan förebygga våldsamma upplopp i utsatta områden. 2013 började jag på Nacka kommun där jag under tre års tid arbetade med krisberedskapsfrågor och informationssäkerhet. 2016 gick jag över till Huddinge kommun där jag varit fram till i slutet av mars i år då jag började här på Knowit.

Hur kommer det sig att du valde att börja på just Knowit?
Jag vill skaffa mig nya erfarenheter och utmaningar och detta inom fler sektorer, branscher och verksamheter. På Knowit känns det som att jag kan bredda min kompetens och utvecklas i den riktning som jag vill. I och med att vi har konsulter inom både it- och informationssäkerhet hoppas jag att kunna lära mig av de kollegor som är mer tekniska än vad jag är.

Vad gör du på fritiden?
Som många andra umgås jag med min familj: min sambo, våra två barn och hund. Vi har en dotter som är 1,5 år och en son på 3,5 år. Jag umgås gärna med vänner och har ett stort intresse för att resa. Jag har aldrig varit i Asien - jag skulle säga att mitt drömresemål är Japan. Tänk att genomföra en matresa i Asien!

Annars tränar jag en del och sedan två-tre år tillbaka praktiserar jag mindfulness. Jag har gått kurser och ägnar minst en halvtimme varje dag till att meditera. Det har både förbättrat mitt mående och min vardag privat, men också yrkesmässigt. Mindfulness har ökat min förmåga att prioritera och leverera under stress. Jag har blivit vän med såväl kropp som knopp.

Härligt Jesper. Vi är glada att du börjat hos oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.