Välkommen Daniel Nilsson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
09.05.2018

I slutet av april fick vi ytterligare en ny kollega: Daniel Nilsson. Varmt välkommen Daniel!

Daniel kommer närmast från en konsultroll på Cybercom där han har arbetat med förvaltning och utveckling inom IAM, identitets- och behörighetshantering, samt agerat teknisk projektledare. Han är utbildad civilingenjör inom informationsteknik med inriktning på programmering och algoritmer. Nu är han redo för nya utmaningar inom säkerhet hos oss.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer även fortsättningsvis att arbeta med IAM och kommer att gå in som utvecklare samt hantera en del administrativt för ett projekt hos en kund där vi sedan en tid tillbaka arbetar med att ta fram en gemensam identitets- och behörighetslösning för samtliga delar av organisationen. Jag ser fram emot att i framtiden arbeta med processer, analyser, ta fram förslag, implementera lösningar, leverera och följa upp.

Jag är öppen för att anta nya utmaningar i varierande uppdrag. Jag vill gärna se på mig själv som en schweizisk armékniv - jag gillar att syssla med många olika områden, anpassar mig och omsätter mina kunskaper samtidigt som jag utvecklar dem.

Varifrån kommer ditt intresse för säkerhet?
Jag har så länge jag kan minnas haft ett intresse för säkerhet och jag har även under min tid på universitetet läst en del inom området. Jag förundras över människors förmåga att alltid hitta enkla vägar runt något och som istället bara leder till problem. Att arbeta med identitets- och behörighetshantering är en utmaning. Det är roligt och intressant, framför allt då jag genuint vill hjälpa kunden att förstå vad den kan få hjälp eller stöttning i och också vad som finns att vinna på det.

Berätta något personligt om dig själv!
Jag tycker att humor är otroligt viktigt. Trivs personer, såväl på arbetet som privat, blir vardagen naturligt bra. Det är av stor betydelse att man känner sig sedd och lyssnad på.

Jag gillar att träna och utgår ifrån grundtanken ”ju mindre hjärnaktivitet, desto bättre”. Missförstå mig rätt. De aktiviteter med minst hjärnaktivitet är för mig att springa i skogen (vilket jag gillar - det är inte kul, men skönt) eller lyfta skrot på gymmet.

Mat och dryck är också av stort intresse för mig och min sambo. Vi uppskattar att ha middagsbjudningar hemma och vid vår nästa resa ska vi till Belgien och besöka olika surölsbryggerier.

Spännande Daniel! Hoppas att du ska trivas hos oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.