Välkommen Daniel Ljungqvist!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
11.09.2018

Ytterligare en ny kollega välkomnar vi nu till Stockholmskontoret: Daniel Ljungqvist! Daniel kommer närmast från Bouvet Sverige AB och har en lång bakgrund inom systemutveckling och it-branschen. Han har arbetat i uppdrag på bland annat Försvarsmakten, Ericsson, Landshypotek Bank och Färdtjänsten. Det senaste året har han kombinerat arbete med studier inom ethical hacking - något som är av stort intresse för honom. 

Hos oss kommer Daniel att fokusera på it-säkerhet och kliver in i rollen som säkerhetsarkitekt. Det blir framför allt aktiviteter inom design, utveckling, integration och förvaltning av säkerhetsrelaterad programvara, tekniskt stöd samt försäljning och affärsutveckling. Han kommer också att gå vårt cyberhjälteprogram, tillsammans med ett antal andra säkerhetskollegor runtom i Sverige. 

Daniel Ljungqvist_Fotor

Berätta gärna lite mer om ditt intresse för it- och informationssäkerhet! 
Jag har egentligen alltid varit intresserad av säkerhet - jag vill göra något som ger värde, både för samhället och den enskilde individen. Det är mycket som sker på internet som inte borde göra det. Det känns bra att göra vad man kan för att förändra detta och mitigera olika risker. Jag vill ge våra kunder säkra miljöer genom att uppmuntra och hjälpa dem etablera en rutin eller vana av att arbeta med säkerhet kontinuerligt. Det är så otroligt viktigt, för såväl goodwill som ett företags vinst. 

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? 
Lugn, betänksam och problemlösare. 

Vad gör du när du inte arbetar eller lär dig mer om säkerhet? 
På fritiden umgås jag gärna med familj eller vänner och tränar. Jag gillar att resa och förra året reste jag faktiskt själv till Malta. Man tvingas ta kontakt med människor på ett annat sätt då och det är väldigt utvecklande. Jag gillar att utmana mig själv. 

Trevligt, Daniel. Välkommen till oss! Hoppas att du ska trivas! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.