Välkommen Bo Sunnerhagen!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
22.08.2018

Varmt välkommen säger vi nu till Bo Sunnerhagen, ny konsult och konsultchef i Linköping med en lång erfarenhet inom säkerhetsbranschen! 

Bo kommer närmast från CGI där han varit ansvarig för kontinuitetsledning och krisberedskap för företagets verksamhet och it-tjänster i den nordiska regionen, efter att ha byggt upp metoderna och stödet för detta. Han berättar om sitt intresse för it- och informationssäkerhet: 

”Jag har alltid varit systematisk och noggrann, egenskaper som passar bra för säkerhetsområdet. Sen tycker jag också det är spännande att leta efter svagheter som kan utnyttjas eller att läsa om hur problem kan växa till kriser.” 

Du kommer alltså närmast från CGI. Vad har du arbetat med innan dess? 
Min säkerhetsbana började på 1990-talet när jag hade hand om it-strategi och säkerhet för en stor utvecklingsenhet inom Ericsson Radio Systems.  

Mitt första arbete var att konstruera styr- och övervakningssystem för elnät, som jag sedan var med och provade ut på olika platser i världen. Numera är sådana styrsystem utsatta för intrångsförsök via internet, men på nittiotalet fanns inga sådana risker. Efter några år övergick jag till att leda projekt inom systemutveckling, dokumenthantering och produktdata. Sedan har jag arbetat som konsult hos Nexus och CGI.  

Jag har även arbetat med andra sorters verksamhetsutveckling, identity management, produktdatahantering och projektledning för att nämna några områden. 

Vad kommer du att arbeta med hos oss? 
Jag kommer att vara konsultchef  parallellt med att ha egna uppdrag.  Efterfrågan på tjänster inom informationssäkerhet ökar hela tiden, något vi märker hos våra befintliga kunder och på marknaden i stort. Det finns många  myndigheter och företag  i regionen  med  höga säkerhetskrav och det för ju såklart med sig spännande  möjligheter  för oss. Vi behöver bli  fler och växa än mer för att möta behovet av kompetenta insatser - något som jag kommer att fokusera mycket på i min roll som konsultchef. 

Hur skulle du beskriva dig själv? 
Jag är en nyfiken teknisk generalist som gillar att få saker att fungera. Jag vill gärna vara väl förberedd, men ger mig ibland på en del äventyrliga saker. Jag har bott, studerat och arbetat i flera världsdelar,  tycker mycket om att resa och vill gärna veta mer om andra länder.  En period var jag troligen den enda föräldralediga pappan i New Jersey. 

Jag gillar språk och  roar mig ibland med  att läsa instruktioner på franska, tyska eller kanske spanska. Jag kan fortfarande några ord indonesiska efter ett år där. 

Imponerande, Bo. Hoppas att du ska trivas hos oss! Selamat datang.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.