Välkommen Björn Vildljung!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
21.11.2017

Vi fortsätter att växa och välkomnar nu ytterligare en kollega till oss. Björn Vildljung - varmt välkommen! Björn kommer närmast från Volvo Group där han under de senaste åren fokuserat alltmer på IAM, identitets- och behörighetshantering. Hos oss kommer han att ha ett fortsatt fokus på just detta område och även verka för att bredda sin kompetens inom it-säkerhet.

Välkommen Björn! Hur kommer det sig att du sökt dig till oss?
Jag har under min karriär fått en väldigt positiv bild av Knowit då jag stött på personer som delat med sig av goda erfarenheter. Jag skickade in en spontanansökan och här sitter jag nu! Det känns otroligt spännande och jag ser fram emot att komma i kontakt med flera olika verksamheter, hantera varierande problemställningar och fortsätta utvecklas, både som person och i min kompetens.

Härligt! Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
I grund och botten är jag en tekniker. Under de senaste åtta åren har jag arbetat som konsult på Volvo Group. Där har jag varit involverad i flera olika uppdrag, men under de sista fem åren har jag fokuserat alltmer på IAM. Jag kom in från infrastrukturhållet och kände direkt att IAM är något för mig, ett område som jag vill utvecklas inom.

När jag var yngre ville jag bli uppfinnare och den ambitionen följde med mig relativt länge. Redan innan jag fyllt 10 år fick jag min första dator och jag visade direkt intresse för Linux. Jag gillar att koda, att skapa och utifrån mitt tekniska intresse har mitt intresse för säkerhet vuxit fram.

Varför tycker du att IAM är så intressant?
Det som är intressant och roligt med IAM är att det är något som finns överallt och påverkar de flesta eftersom det är svårt att arbeta med IT utan att komma i kontakt med lösningar för identitets- och behörighetshantering. Vi har alla våra inloggningar och begränsningar som styr vad man får tillgång till.

IAM som område är stort och mångsidigt. Att göra det riktigt bra jämfört med dåligt innebär otroligt stora skillnader i praktiken. Att ta fram en lösning som påverkar många människor positivt över tid är tillfredställande. Arbetet kräver ett långsiktigt tänk, en bra översyn och analys kring vad som kommer att hända om 5–10 år. Man behöver en klar vision som man arbetar mot och anpassar sig efter idag i den lösning eller det system som man tar fram. 

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är en nörd i allmänhet. En nörd som sitter uppe på nätterna och hittar på bus i källaren. Förutom säkerhet har jag en passion för öl respektive sällskapsspel. Jag är av åsikten att garaget är till för hantverksutförande och ölbryggeri, inte för att förvara bilar, och i min familjs garage huserar mitt 50-litersbryggeri. Det är inte ett modernt sådant utan jag kör old school med paddel och rör runt i den stora grytan. Det ger en liten känsla av häxkonst.

Jag är en social varelse som älskar att skratta och försöker ha humor i allt jag gör. Jag och några vänner har skapat ett event som utförs årligen i oktober i Göteborg på Teater Aftonstjärnan. Det är ett brädspelskonvent med drygt 100 deltagare av alla åldrar - ett fantastiskt sätt att möta nya människor, om du frågar mig.

Låter som att du har fullt upp Björn! Härligt. Varmt välkommen till oss, hoppas att du ska trivas!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.