Välkommen Björn Eriksson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Svensson
18.05.2018

Nu välkomnar vi Björn Eriksson till oss på Knowit! Björn kommer närmast från Thomas Cook, närmare bestämt Ving, där han har arbetat i varierande roller sedan 1996. Bland dem återfinns exempelvis Development Manager, Change Manager, QA Manager samt Information Security Manager. Efter många givande år inom samma koncern kände han att det var dags för nya utmaningar och har nu i maj börjat som säkerhetskonsult på Knowit, vilket vi såklart är otroligt glada över.

Kul Björn, välkommen. Vill du berätta lite mer om din bakgrund?
Jag började min karriär redan efter gymnasiet - dock som limousinechaufför. Snabbt lade jag märke till att man med sin chaufförsoutfit släpptes in lite varstans. Inte så att jag prövade min lycka, men det var tydligt att inga riktiga bakgrundskontroller gjordes, även om jag körde alltifrån kändisar till betydelsefulla statsbesök. Mina ögon för säkerhet öppnades då lite extra. Jag vidareutbildade mig inom IT och började sedan arbeta som utvecklare på det svenska bryggeriföretaget Pripps. Därefter gick jag vidare till att arbeta med utveckling, projektledning, kvalitet och testning på Centralen för Elektroniska Korttransaktioner (CEKAB). 1996 började jag på Thomas Cook där jag arbetat i varierande roller ända fram till i år.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag kommer att stötta våra kunder i deras projekt samtidigt som jag även kommer att arbeta med att ta fram ett helhetskoncept inom säkerhet. It- och informationssäkerhet är otroligt intressant eftersom utvecklingen i samhället medför nya utmaningar och risker att bemöta. Historiskt har man ofta sett säkerhet som en bromskloss, men pendeln börjar svänga och man börjar inse att säkerhet kan vara en möjliggörare - en insikt och uppfattning som jag vill arbeta vidare med. Jag vill få in säkerhetstänket mycket tidigare i våra kunders medvetande. Stöter man på problem i produktionsmiljö är konsekvenserna, som exempelvis badwill, incident- och krishantering, mycket mer kostsamma än om man hade gjort nödvändiga investeringar i säkerhet från början. Ambitionen är att verka som en brygga mellan ledning/beställare och leverans/utvecklare, att föra en dialog åt båda håll.

När du inte arbetar, vad sysselsätter du dig med då?
Jag spenderar såklart mycket tid med min familj: fru och tre barn som har ett åldersspann mellan arton till fem år. De stora barnen behöver ibland skjutsas till diverse träningar och aktiviteter samtidigt som minimannens nya hobby är att cykla. Vi umgås med vänner och spenderar gärna tid i vår båt eller i skidbacken, beroende på säsong.

Låter härligt Björn! Varmt, varmt välkommen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.