Välkommen Anders Hansson!

Topic: Våra medarbetare

Emma Enoksson
23.05.2019

Nu välkomnar vi Anders Hansson, ny konsultchef i Göteborg! Anders har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen, och ur olika perspektiv. Senast kommer han från Prevas där han varit affärsansvarig för bolagets globala satsning på HIL-testsystem. Innan dess var han CTO och produktägare på Cryptzone, en av Sveriges raket-startups inom säkerhet. Anders har även tidigare drivit eget konsultbolag, varit spel-producent och byggt interaktiva plattformar för e-learning. 

Berätta lite mer om dig själv!
Jag är från 70-talet och klarade av tonåren i Östersund. I mitten av 90-talet flyttade jag ner till Göteborg, med blicken mot det estetiska. Jag studerade måleri på konstskola i 5 år och spenderade dagarna med kroki-modeller. Valet var drivet av passion, men i retrospekt så har det haft bra synergier med i min digitala resa. Utbildningen lämnar ett spår av eftertanke i allt visuellt jag gör.

Min far var civilingenjör i flygvapnet, och introducerade datorer för mig i tidig ålder – bland annat så började jag knacka kod redan innan tioårsåldern, och var senare väldigt aktiv på hemdator-scenen världen över. Det gav en bra grund för mitt teknikintresse och en värdefull digital grundförståelse.

Min profession började med att e-learning blev hett på slutet av 90-talet. Där kunde jag kombinera min estetiska sida med min logiska, och tog på Intermezzon fram verktyg för att bygga interaktiva utbildningar. Därifrån startade jag och ett par kollegor upp ett konsultbolag, där jag tog uppdrag hos Cryptzone. De sökte en CTO som kunde realisera applikationer byggt på deras patenterade nyckelhanteringsteknik. 10 år senare var vi Skandinaviens största företag inom säkerhetsteknik- och produkt-utveckling med över 140 anställda som levererade allt ifrån härdningssystem, krypteringsplattformar, nätverksåtkomstsystem, IAM system med mera till top-500 kunder globalt. En fantastisk resa, och där resultatet nu lever sitt eget liv som en del av det amerikanska innovationsbolaget Cyxtera, där teknik och koncept ligger till grund för säkerheten i deras 50-talet datacenter världen över.

Efter ungefär 13 år på Cryptzone så var det dags för något nytt och jag gick över till Prevas; från produktbolag till konsultbolag, och från teknikbolag till lösning-bolag. På Prevas jobbade jag mycket med affärsledning, verksamhetsutveckling, bolagets portfolio samt med att bygga leveransnätverk. Test-systemen jag levererade var i mångmiljons-klassen, mot välkända industrikunder, och under ISO-flagg. En lärorik resa, som gett mig insikten att det är väldigt givande att helt vända sig om ibland. 

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
Jag blir konsultchef i Göteborg. Jag intar en klassisk roll, med en klar ambition. Mitt uppdrag är att identifiera och ta vara på kunders behov och sedan korrelera det mot våra egna kompetensresurser. Sedan kommer jag även se till att vi får ett bra samspel, att alla mår bra och att det är balans i båten på alla plan. Kulturen är grunden för ett lyckat utfall. En del av min tid kommer även ges till att arbeta i uppdrag.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då är jag helst med familjen, med 5 barn som inspiration. Jag gillar också naturen, god mat och lever yoga 24 timmar om dygnet.

Tack Anders! Återigen – varmt välkommen hit.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cybersäkerhet & juridik

För att bli riktigt bra på cybersäkerhet krävs många infallsvinklar och erfarenheter. Dessa finns i gränslandet mellan it, juridik och affärer. Säkerhet är en strategisk fråga och här i vår blogg hittar du det senaste inom it- och informationssäkerhet.