Affärsdriven agilitet

Kraven på snabbhet och flexibilitet gör att organisationer behöver bli plattare och beslutsfattandet mer agilt. I vår blogg om affärsdriven agilitet får du tips om hur ni kan stärka er organisation – för en ökad leveranstakt och tillväxt.

Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Hemsida Besök vår hemsida
Kontakta oss Kontakta oss

Organizing for Speed

Agil Coaching – Varför ska man jobba i team?

Att vara agil coach är en väldigt bred roll och kräver väldigt olika förmågor. Det är allt från att vara mentor till chefer och olika agila roller, bygga högeffektiva team, bryta ner diffusa arbetspaket till krispiga stories till att designa organisationen och sätta upp metoder och verktyg för att effektivt stötta mätningar, utveckling av produkten och möjliggöra samarbete mellan teamen. Det är väldigt få coacher som har djup i alla dessa förmågor. Det blir så att coacher formar sina uppdrag utifrån vad de själva tycker är viktigt och har djup kunskap inom. D.v.s. val av coach är avgörande för vilken typ av coaching man får.


Organizing for Speed

Konkurrenskraftig snabbhet är en laginsats

Vi har under våren haft event där vi pratat om starka team, det moderna ledarskapet, DevOps från en ledares perspektiv och hur man förblir relevant i en föränderlig omvärld. Det är mycket vi vill åstadkomma och det är snabba puckar. Då det går så fort kan det ibland vara bra att ta ett steg tillbaka och reflektera över helheten som alla dessa perspektiv arbetar för. Därför diskuterar vi i den här artikeln helhetsperspektivet och hur vi anpassar oss till omvärlden, har en hög kvalité medan vi är snabba, skapar starka team och hur moderna ledare arbetar.


Affärsdriven agilitet

Är du en bra kock?

Jag lyssnade på Dave Snowden där han pratade agilt och drog en analogi med matlagning. Han menar att man inte blir en bra kock bara för att man kan läsa recept. Man måste praktisera matlagning under en längre tid, förstå varför varje ingrediens finns i receptet och vilken påverkan på rätten den har för att bli en bra kock. Först då kan man förbättra receptet och hitta ersättningsingredienser.


Affärsdriven agilitet Organizing for Speed Självorganisering

Strukturer för självorganisering – dags att upptäcka dem

Uppfattningar jag möter i diskussioner om självorganisering, medarbetardriven organisation och chefslösa organisationer är att ’det går inte’ eller ’hur är det möjligt’? Det finns tvivel och eller förundran över att det som så tydligt avviker från den traditionella organisationens manér, till exempel vertikal beslutsordning, chefskap, hierarki, kan fungera. Trots att jag pekat på företagsexempel där det fungerar så är det som om det inte riktigt går in att det faktiskt kan funka.


Arskap

Ostyrigt om ’arskap’

Vanligtvis när jag skriver en bloggpost utgår jag från en tydlig fundering. Som blir en rubrik. Som blir en text. Så inte denna gång. Nu har jag ostyriga tankar om beslutsfattande parat med organisering parat med fågelflockar - och sen lyssnade jag på en podd och därifrån inspireras jag till ’arskap’. Jag börjar där, men är osäker på om jag kommer att kunna hålla ihop tankarna till sista raden.


DevOps

DevOps - varför ska jag bry mig?

Vi på Knowit hjälper kunder med hela den agila kedjan och en del handlar om de spännande områdena Downstream och DevOps. Vi hör många frågetecken kring DevOps och tar här tillfället i akt att intervjua en av våra experter inom DevOps, Fredrik Woxblom. Han har arbetat med DevOps-lösningar hos våra kunder under många år och här klargör han sin bild av de fördelar och utmaningar som finns med att köra DevOps.


Affärsdriven agilitet

Delat ledarskap är det moderna ledarskapet

Framtidens ledarskap är ett decentraliserat ledarskap. Där samverkar alla i nätverk för att skapa de bästa förutsättningarna för organisationen att leverera. Samarbete, korta leveranscykler och ett ständigt lärande blir de faktorer som styr hur ledarskapet kommer att se ut. Framtidens ledarskap kommer att skilja sig från vad vi är vana vid. Låt oss se hur.


Team

Starka team – om brutna träningslöften och hållbar träning

Nytt år och nya möjligheter. Jag tror inte jag är ensam om att börja år efter år med en tanke om hur min träning ska se ut. Jag är expert på att sätta upp en rad löften runt hur ofta jag ska träna (ni gissar rätt – många gånger per vecka) och hur hårt jag ska träna (rätt igen – jättehårt). Det brukar hålla ungefär tre veckor och sedan lägger jag ned. Skippa nyårslöftena och fokusera istället på träningsmål som skapar hållbarhet och kontinuitet. Resultat är färskvara och kräver kontinuerligt underhåll.